Vijesti 

Halk banka organizirala iftar u Novom Pazaru

Share and like ;)

Novi Pazar – U organizaciji turske Halk banke koja od skora djeluje i na prostoru Srbije, večeras je u Novom Pazaru u restoranu Ras na Pazarištu, organiziran zajednički iftar za sandžačke ugledne političare, vjerske predstavnike, predstavnike školstva i privrednike iz Sandžaka i Preševske Doline.

Iftaru su prisustvovali ambasador Republike Turske u Beogradu Mehmed Kemal Bozaj i generalni direktor Halk Banke Ali Fuat Taškesenli, u svojstvu domaćina, te brojne delegacije gostiju – narodni poslanici u Parlamentu Republike Srbije Muamer Zukorlić, Jahja Fehratović, Enis Imamović i Fatmir Hasani (Preševska Dolina), predsjednici opština Novi Pazar, Tutin i Sjenica, Nihat Biševac, Šemsudin Kučević i Hazbo Mujović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji glavnih imama i direktora ustanova i službi Islamske zajednice, rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru dr. Suad Bećirović u društvu profesora, te brojni sandžački privrednici i predstavnici obrazovnih ustanova i medija.

Prisutnima su se obratili Ambasador Bozaj i generalni direktor Taškesenli, koji su u svojim obraćanjima izrazili srdačnu dobrodošlicu uglednim gostima.

Ambasador je kazao da je ponosan što je za njegovog mandata Halk Banka započela svoj rad u Srbiji koja će u budućnosti, poručio je, raditi za dobrobit Sandžaka.

„Veliki teret je na Vama, sandžačkim bošnjačkim predstavnicima, pogotovo narodnim poslanicima. Veliko breme je na Vašim plećima“ – kazao je Ambasador i dodao da će Halk Banka upravo biti jedan od oslonaca na koji se oni mogu nasloniti i na čiju podršku mogu računati.

Generalni direktor Taškesenli je ukratko predstavio historijat Halk Banke, te kazao da imaju za cilj postati regionalni faktor. On je sa prisutnima podijelio vijest da će u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Novoj Varoši ubrzo biti otvorene filijale Halk Banke.

Nakon obraćanja, gosti su uz program Ilahija i kasida ugodno iftarili.

Na kraju se organizatoru iftara srdačno zahvalio i dovu proučio predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.
Nakon iftara, obavljen je akšam namaz u džematu u dvorištu restorana.

2

3   6  8  10 11

(Agencija SANA)

Related posts

Leave a Comment