Vijesti 

Granična policija maltretirala putnike za komemoraciju u Srebrenici 11 jula

Share and like ;)

Kako saznajemo, iz vise razlicitih izvora,  posjetioci Srebrenice   i Ptocara 11 jula dozivljavali su brojne neprijatnosti na granicnom prelazu Bajina Basta – Skelani.

Jedan od  posjetioca komemoracije u Potocarima koji je zelio ostati anoniman ispricao nam je sljedece:  ,, Kada sam dosao na granicni prelaz  Bajina Basta – Skelani upitali su me gdje putujem, na to sam odgovorio  da  zelim ici za Srebrenicu na dzenazu.  Zena koja je radila na granicnom prelazu pozvala je telefonom grupu policajaca I rekla im “Evo imamo jos jedno vozilo.

Okruzilo nas je 6-7 policajaca i naredili nam da izađemo iz vozila. Tad sam ih pitao o cemu se radi? Jedan od policajaca mi je rekao da je bolje da cutim, I da je pametnije da ne pitam nista.

Tad su nam rekli da stanemo uz jedan zid I da se ne dodirujemo.  Uvodili su nas jednog po jednog  u prostoriju u kojoj smo vadili sve iz dzepova I u kojoj su nas pretresali.

Posto nisu pronasli nista opet su nas vratili uz zid, a od mene su trazili da otvorim vrata od gepeka mog vozila. Gledali su ispod rezervnog tocka, ispod sjedista, sve ladice, po patosu I sve torbice putnika.Uporedjivali su broj motora I saobracajne dozvole.

Sve je to trajalo nekih pola sahata .Poslije su nas pustili da prođemo.Kada smo se vracali nismo dozivljavali slicne neprijatnosti.Licno sam pitao jos nekoliko posjetilaca Srebrenice koji su tog jutra presli pomenuti granicni prelaz da li  su dozivjeli I oni slicnu situaciju, na sta su mi odgovorili da su isti tretman imali skoro svi koji su se uputili na komemoraciju u Potočare.

Cija je zelja ili hir da se tog dana izdvajaju I ljudi koji zele preci granicni prelaz da bi u Potocarima klanjali dzenazu trebala bi istraziti policija I sudstvo. Nadam se da ce vec jednom proci vrijeme omalovazavanja drugih I drugacijih.”

Related posts

Leave a Comment