Vijesti Mešihat 

Muftija Dudić primio svjetskog šampiona u boksu

Share and like ;)

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima, 05.02.2018. godine, primio je Šerifa Gurdijeljca, profesionalnog omladinskog šampiona svijeta u boksu u IBF verziji, koji je ovu titulu osvojio prije mjesec dana u novopazarskoj dvorani Pendik u meču sa Rumunom Aleksom Racom.

Muftija Dudić je mubareklisao mladom svjetskom šamionu i podsjetio ga da kao svršenik Medrese Gazi Isa-beg uvijek treba imati na umu školu iz koje je ponikao i vjeru koju predstavlja tako što će ih na dostojanstven način promovisati svojim ponašanjem u sportu koji obiluje izazovima i iskušenjima.

Gurdijeljac se zahvalio muftiji Dudiću na prijemu, kazavši da je prvu promociju svog zlatnog pojasa želio upriličiti u Islamskoj zajednici koja mu je uvijek bila podrška i sa kojom će i ubuduće dijeliti svoje uspjehe.

Inače, Šerif Gurdiljac je profesionalni omladinski svjetski šampion u boksu u IBF verziji u kategoriji do 59 kilograma, starosti do 25 godina i već ga u maju ove godine u Berlinu očekuje odbrana šampionske tutile.

 

www.mesihat.org

Related posts

Leave a Comment