Vijesti Medžlis 

RAMAZANSKA ČESTITKA GLAVNOG IMAMA MEDZLISA PRIJEPOLJE

Share and like ;)

DRAGA BRAĆO I SESTRE

 

Sa današnjim zalaskom sunca nastupa mjesec Ramazan u 1439, odnosno 2018. godini. Dakle, sutra, srijeda 16. maj, 2018. godine po Miladu je prvi dan ramazanskog posta.

U ramazanskoj oazi u koju ulazimo večeras narednih mjesec dana, u ramazanskom postu danju i zajedničkim iftarima i teravijama noću, kao i u drugim djelima  dobročinstva i dobrote uz Božiju pomoć produbljivat ćemo i osnaživati našu zahvalnost Allahu dragom na podarenim nam blagodatima.

Nastupajući Ramazan je prilika da se u ibadetu  i pobožnosti približimo Allahu,ali to  je prilika da se u našem  samoodricanju okrenemo i približimo jedni drugima. Snaga samokontrole, samoodricanja donosi osjećaj dostojanstva i stvarne slobode u srcu .

Zato dok postimo u ramazanu, okrenimo se oko sebe i ne zatvarajmo oči pred potrebama siromašnih i onih koji ne mogu živjeti od svoga rada ili uopšte nemaju priliku da rade i da zarade za sebe i svoju porodicu.

Budimo solidarni i suosjećajni jedni prema drugima, jer to je najviši stupanj pobožnosti zbog koje je Uzvišeni Allah propisao post da bi se sit čovjek sjetio gladnih i da bi se imućni ljudi brinuli o siromašnim i nemoćnim.

Sa ubjeđenjem da će nam mjesec ramazan donijeti Allahovu milost i oprost, od srca svim muslimanima i muslimankama u domovini i dijaspori želim sretne i berićetne mubarek dane ramazana!

Ramazan šerif mubarek olsun!

 

U Prijepolju, 15.05.2018.

Related posts

Leave a Comment