Vijesti Medžlis 

Literalni konkurs “RAMAZAN U MOJOJ KUĆI”

Share and like ;)

Medžlis Prijepolje već drugu godinu u toku Ramazana raspisuje literalni konkurs na temu “Ramazan u moj kući” koj iima za cilj predstavljanje  Ramazana kroz oči djece i najmlađih. Namjera konkursa je senzibilizacija mladih o posebnostima Ramzana u životu vjernika i muslimana uopšteno. Konkurs je namjenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Zainteresovani svoje radove treba da predaju na sledeći način:

Rad treba biti napisan u fontu Times New Roman veličina slova 12, prored 1.5. i en bi trebao biti duži od dvije kucane stranice.

Rad treba biti potpisan šifrom, nikako imenom i spakovan u dvije koverte od čega se u jednoj koverti nalazi rad potpisan šifrom a u drugoj koverti je ista šifra sa rada koja sadrži: ime i prezime autora rada, razred i školu koju pohađa i broj godina.

Radove slati do 27 dana ramazana na adresu:

Medžlis Islamske zajednice Prijepolje

VAkufska bb 31 300 Prijepolje  sa naznakom “ZA konkurs”

Najbolje ocjenjeni radovi će pored nagrade biti pročitani na bajramskoj akademiji koja se organizuje drugog dana Bajrama.  Radovi se dijele u dvije kategorije i to, osnovni uzrast i srednjoškolski uzrast a namjenjen je isključivo omladini sa teritorije Prijepolja.

Related posts

Leave a Comment