Vijesti 

Muftija Dudić na akademiji u Prijepolju: Očekujem uskoro dozvolu za vakufski objekat

Share and like ;)

Večeras je u prijepoljskom Domu kulture u organizaciji BKZ i Islamske zajednice održana Svečana bajramska akademija na kojoj su prisustvovali brojni predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života tog dijela Sandžaka.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicina prisustvovao je akademiji.

Među gostima je bio i predsjednik Općine Prijepolje Dragoljub Zindović.Za poseban doprinos i podršku u radu Medžlisa IZ-e Prijepolje glavni imam Almir ef. Talović u ime Medžlisa uručio je posebno priznanje predsjedniku Mešihata muftiji Dudiću i advokatu Sabahudinu Hajdareviću.

U svom obraćanju muftija Dudić se zahvalio na uručenom priznanju i naglasio da je ponosan na svoju braću muslimane u Prijepolju koji na ovakav način promovišu islam. Također je ponosan i na harmoniju i odnos gradskih vlasti prema Islamskoj zajednici. “Zavidim vam kao što majka zavidi svom djetetu zbog uspjeha i ovakvog skupa, ali i međusobnog odnosa i poštovanja” – kazao je muftija Dudić i dodao da je Prijepolje primjer multikulturalnosti.

“Želim da budemo braća po Ademu i Havi – Adamu i Evi i da budemo potomci Habilovi, a ne Kabilovi, jer Habil je širio mir, dobrotu i ljubav, nasuprot Kabila koji je ubio.

Zato je predsjedniku Zindoviću mjesto ovdje sa svojim muslimanima, građanima Prijepolja. I hvala mu na tom odnosu i poštovanju prema nama” – dodao je predsjednik Mešihata.Muftija Dudić je poručio da se sjećamo i loših vremena kada su nam otimali džamije, ali i da su se od tada mnoge stvari promijenile.
“Mnogo je odrađeno i još mnogo treba da odradimo. U tom duhu, očekujemo da ćemo uskoro dobiti dozvolu za izgradnju vakufskog objekta” – zaključio je predsjednik Mešihata.

Inače na dzvolu za adaptaciju vakufkog objekta Medzlis čeka preko tri godine i ne zna se kada će dozvola biti data.

Prisutnima su se obratili Samir Tandir u ime domaćina, kao i predsjednik Općine Dragoljub Zindović.Programom ilahija i kasida hora Mošus uljepšan je ambijent na akademiji.

Related posts