Vijesti Medžlis 

HOR I MREZA MLADIH U POSJETI GORNJEM VAKUFU

Share and like ;)

Aktivnosti Medžlisa Prijepolje na svim nivoima

U subotu 30. novembra Mreza madih Prijepolja je zajedno sa Horom LJijljan posjetila Gornji Vakuf (BiH) i tom prilikom se susrela sa omladincima i rukovodstvom mreze mladih iz ovog grada. Nas domaćin je bio glavni imam Hidajet Polovina koji nas je upoznao sa radom i funkcionisanjem Medzlisa i mreze mladih. U višesatom druženju u centru “NUR” omladinci su se međusobno upoznali i razmjenili iskustva u dosadašanjem radu i funkcionisanju kao i modelima buduće saradnje na zajedničkim projektima. Posjeta sehidskom kompleksu posvjećenom stradanju Bošnjaka u poslijednjem ratu bila je dio programa naših domaćina. U kratkom predstvaljanju opsade i odbrane Gorenjg Vakufa govorio nam je Edin Kičin koji nas je nakon kratke šetnje odveo na tradicionalnu manifstaciju koja se već nekoliko godina održava u Gornjem Vakufu a radi se o smotri horova. Ovogodišnja manifetacija je trajala dva dana a hor Medžlisa Prijepolje, LJiljan uzeo je učešće u drugoj takmičarkoj noći gdje je dobio nagradu za najbolji sceneski nastup i zahvalnicu za učešće na ovoj manifestaciji.

U nedelju 1. decembra članovi mreze mladih su posjetili Sarajevo i u slobodim aktivnostima obišli znamenitosti i sarajevske čarsije.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli da ostavrimo naše projekte i pozivamo omladinu da se uključi u rad Mreze Mladih Prijepolja.


Related posts