Vijesti Medžlis 

Mešihat i CHR Hajrat uručili pomoć Domu Zdravlja u Prijepolju

Share and like ;)

Dana 10.07.2020. godine prijepoljskom Domu zdravlja uručena je vrijedna donacija u vidu neophodnih lijekova i medicinskih pomagala. Donaciju su ispred Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i Centra za humanitarni rad Hajrat uručili glavni imam Medžlisa IZ-e Prijepolje Aref ef. Duraković i koordinator CHR Hajrat za Prijepolje Alen Duraković.

Donacija se sastoji od lijekova neophodnih Domu zdravjla za tretiranje bolesnika zaraženih korona virusom, kao i medicinskih pomagala (beskontaktni toplomeri i pulsni oksimetri). Donaciju je ispred Doma zdravlja primio direktor dr Sead Porović koji se zahvalio Islamskoj zajednici na donaciji i brizi koju Mešihat sa svojim ustanovama pokazuje za Prijepolje.

“Ova donacija nije jedina koju je Islamska zajednica u Srbiji donirala prijepoljskom Domu zdravlja. Prije godinu dana Mešihat je posredstvom vjernika obezbijedio vrijednu donaciju u vidu sanitetskog vozila koje je donirano Domu zdravlja. Ova donacija je skroman doprinos Islamske zajednice u zajedničkoj borbi za živote naših građana. Koliko možemo mi ćemo pomagati i pozivati i druge da se priključe našim akcijama“ – rekao je prijepoljski glavni imam Aref ef. Duraković.

Related posts