Medžlis 

Uručena pomoć bolnicama u Sandžaku

Share and like ;)

U utorak, 14.07.2020. godine, potpredsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji dr. Rešad ef. Plojović uručio je bolnicama u Tutinu, Sjenici, Priboju, Prijepolju i Brodarevu pomoć različitog sadržaja, koja je donirana Sandžaku od strane džemata BKZ Dortmund.
U sklopu akcije pomenutog džemata upućena je pomoć sljedećeg sadržaja: 10 koncentratora za kiseonik, 10.000 maski, 50.000 rukavica, 40 oksimetara, 6 inhalatora, 2 aspiratora, 1 sterilizator, te razna druga oprema: kape, odijela, viziri, pincete, špricevi i sredstva za dezinfekciju.
Prilikom dodjele pomoći dr. Plojovic je naglasio da su se Bošnjaci širom dijaspore organizirali da pomognu svom Sandžaku, te da su rezultat toga brojne akcije koje su realizirane u proteklim danima ili je njihova realizacija u toku.
Od strane predstavnika bolnica upućena je zahvalnost donatorima na značajnim sredstvima koja će pomoći u liječenju oboljelih, ali i zaštiti ljekara i medicinskog osoblja.

Potpredsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji dr. Rešad ef. Plojović i Glavni imam Medzlisa Prijepolje Aref ef. Duraković uručuju pomoć OB Bolnici u Prijepolju

Glavni imam Medzlisa Prijepolje Aref ef. Duraković uručuje pomoć ambulanti u Brodarevu

Related posts