Medžlis Vijesti Medžlis Vijesti Mešihat 

Centar za humanitarni rad “HAJRAT”dodijelio zahvalnice džematima i imamima Limske doline

Share and like ;)

U srijedu, 03.08.2022. godine, delegacija CHR Hajrat u sastavu muftija dr. Rešad ef. Plojović – zamjenik predsjednika Mešihata i direktor Centra Mirsad ef. Bećirović posjetila je medžlise Islamske zajednice Nova Varoš, Priboj, Prijepolje i Brodarevo i tom prilikom uručila zahvalnice imamima i džematima sa ovog prostora za doprinos CHR Hajrat, posebno radu vakufskih kuhinja koje djeluju na ovom prostoru punih 12 godina, a čiji broj korisnika je oko 1000.

Priznaja su uručena:

  • Glavnom imamu Medžlisa IZ-e Nova Varoš Ismet ef. Bihorcu, koji je i koordinator Hajrata za prostor ovog grada i predsjedniku Medžlisa.
  • Medlisu IZ-e Priboj, koje je primio glavni imam mr. Harun ef. Eminagić. Džematu Čitluk i imamu Omer ef. Hodžiću. Džematu Zabrnjica i imamu Samir ef. Gibanici, te džematu Stari grad i imamu Jasmin ef. Eminiću.
  • Medžlisu IZ-e Prijepolje koje je primio koordinator Hajrata mr. Alen ef. Duraković.
  • Džematu Vakuf i imamu Murat ef. Bjelaku.
  • Džematu Šarampov i imamu Aref ef. Durakoviću, glavnom imamu Medžlisa Prijepolje.
  • Džematu Velika Župa i imamu Admir ef. Gojaku.
  • Medžlisu IZ-e Brodarevo, koje je primio glavni imam Džemal ef. Đuhić i džematu Malkan Čauš džamije i imamu Sanel ef. Bjelaku – predsjedniku Medžlisa.

Pomenuta aktivnost je realizirana sa ciljem izražavanja pažnje i zahvalnosti medžlisima, imamima i svim džematlijama koji posredstvom stalnih mjesečnih džamijskih sergija ili namjenskih sredstava koja se izdvajaju više od jedne decenije podržavaju rad Centra za humanitarni rad i učestvuju u svim aktivnostima, bez kojih ne bi bio moguć nesmetan i uspješan rad.

Molimo Allaha da sve one koji pomažu rad CHR Hajrat i vakufskih kuhinja nagradi posebnom nagradom i zaštiti iskušenja na dunjaluku.

Related posts