Medžlis 

PRIZNANJE ZA MEDZLIS PRIJEPOLJE

Share and like ;)

U srijedu 28. decembra u prostorijama upravne zgrade Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uručena su priznanja najuspješnijim imamima koji su ostvarili najbolji rezultat u prikupljanju zekata za 2022. godinu.

U obraćanju Reisul Uleme dr Huseina Kavazovića naznačena je važnost institucionalnog prikupljanja zekata u fond bejtul mala kao i važnost senzibilizacije vjernika za izdvajanje zekata na svoj imetak.

Priznanja naujspješnjim su uručena po osnovu nekoliko kategorija a Medzlis Prijepolje je dobio priznanje sa prostora Mešihata islamske zajednice u Srbiji kao Medzlis koji je najviše prikupio zekata na poljoprivredne proizvode na prostoru Sandzaka.

Prizanje najaktivnijem na polju prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode uručeno je imamu Alenu Durakoviću, sekretaru Medzlisa Prijepolje kao i Medzlisu Prijepolje.

Ovo je nas zajednički uspjeh da kroz ibadet nase lijepe vjere pomažemo one koji su u potrebi kroz poljoprivredne proizvode koje proizvodimo.

Sva prikupljena sredstva su usmjerena za rad i funkcionisanje vakufskh kuhinja (CHR HAJRAT) koje funkcionisu na prostoru Prijepolja, Priboja, Nove Varoši.

Related posts