Vijesti Mešihat 

Reisu-l-ulema dodijelio priznanja najuspješnijim sakupljačima zekata

Share and like ;)

U utorak, 26.12.2023. godine, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu, reisu-l-ulema Islamke zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović dodijelio je priznanja imamima koji su tokom 2023. godine ostvaraili najbolje rezultate na polju sakupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.

Skup je organizirala Uprava za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BIH, a prisustvovali su imami i glavni imami sa prostora svih muftijstava i dijelova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Najuspješnije imame Mešihata IZ-e u Srbiji predvodio je rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe muftija dr. Rešad ef. Plojović.

Dobitnici nagrade sa prostora Muftijstva sandžačkog su: hfz. Adnan ef. Dupljak, imam Nur džamije u Novom Pazaru sa najvećim sakupljenim iznosom; mr. Sead ef. Islamović, imam novopazarske Hadži Mehove džamije; mr. Alen ef. Duraković iz Prijepolja sa najvećom količinom sakupljenog zekata na poljoprivredne proizvode i Vahjudin ef. Ćosović, glavni imam Medžlisa IZ-e Tutin koji je ostvario najveći rast na nivou medžlisa Islamske zajednice.

Skup je okončan dovom Uzvišenom Allahu da ukabuli zekat svim davaocima, podari im bereketa u imetku i porodici, te da nagradi sve sakupljače, a Islamsku zajednicu učini stabilnom i jačom u budućnosti, kako bi bila u prilici odgovoriti svim izazovima pred kojima se nalazimo.

Related posts