Medžlis Vijesti Medžlis 

PREDAVANJE U IBRAHIM PAŠINOJ DZAMIJI

U petak 18. januara sa jacije namaza u Ibrahim pašinoj džamiji, održano je još jedno u nizu ciklusa zimskih predavanja i druženja. Gost predavač kako je već najavljeno bio je Berin Ljajić, profesor u Gazi Isa begovoj medresi u Novom Pazaru. Nakon obraćanja glavnog imama Arefa ef. Durakovića koji je naznačio važnost ovih predavanja i aktivnosti medžlisa i poziva džematlijama da se uključe u projekte i aktivnosti medžlisa, džematlijama se obratio predavač na temu “Imetak i sinovi su ukras dunjaluka”. U svom izlaganju predavač je istakao čovjekovu pohlepu za imetkom…

Pročitaj više
Vijesti Medžlis 

CIKLUS ZIMSKIH PREDAVANJA-PREDAVANJE ZA ŽENE U SUBOTU

Medzlis Islamske zajednice Prijepolje u subotu sa jacije namaza u Sinan begovoj-vakufskoj dzamijai organizuje posebno predavanje za žene. Predavač je profesorica Ajla Gojak a tema predavanja je “Odgoj djece u Islamu”. Ovo je poslije duže pauze prvo predavanje namjenski za ženski dio zajednice a posebno mlađu popupalciju koja je se nalazi na početku roditeljskog puta. Ovim putem pozivamo vas da prisustvujete ovom predavanju.

Pročitaj više
Vijesti Medžlis 

CIKLUS ZIMSKIH PREDAVANJA-Predavanje u Ibrahim pašinoj džamiji u petak sa jacije namaza

Medžlis Islamske zajednice Prijepolje nastavlja sa aktivnostima zimskih predavanja i druženja. U petak 18.01.2018. godine sa jacije namaza u Ibrahim pašinoj džamiji predavanje će održati Berin Ljajić, profesor u Gazi Isa begovoj medresi u Novom Pazaru i imam u Dugoj Poljani. Berin Ljajić će predvoditi dzumu namaz u Velikoj Mahmut begovoj dzamiji. Bujrum!

Pročitaj više