Vijesti Medžlis 

BUDI HUMAN-MISLI NA DRUGE! UKLJUČI SE U HUMANITARNU AKCIJU

Share and like ;)

Poslanik Muhammed a.s je u svojoj poslaničkoj misiji akcenat stavljao na pomoć drugima i onima koji su u nevolji. Tako je rekao da je najbolji čovjek onaj koji najviše koristi ljudima. Uslijed aktulene situacije sa pandemijom korona virusa, svi smo se našli u stanju potrebe i svi smo potrebni jedni drugima.
Poslanik Muhammed a.s. je rekao da “Nije misliman onaj koji zaspi sit a njegov komšija gladan” aludirajući time na obavezu nas koji imamamo da brinemo o onima koji nemaju i da je djelom naš iman vezan za naše praktično djelo brige o drugom.
Kada je govorio o važnosti pomaganja drugom i udjeljivanja od onoga što je u našem posjedu Poslanik Muhammed a.s. je jedne prilike rekao “… jedan dinar je pretekao stotinu dinara” a na pitanje ashaba kako, odgovorio je da onaj koji je od svog malo odvojio dio ili možda polovicu nema istu nagradu kao i onaj koji je iz svog bogatstva odvojio mali djelić. Prvi je možda udjelio polovicu svog imetka dok je drugi udjelio znatno manje iz bogatsva kojeg posjeduje.

S tim u vezi uslijed aktulenog stanja i potrebe siromašnih i ugroženih porodica

Medzlis Islamske zajednice Prijepolje u saradnji sa Centrom za humanitarni rad “Hajrat” pokreće opštu akciju prikupljanja sredstava za podjelu humanitarnih paketa siromašnim i ugroženim porodicama.


Svoju pomoć možete donirati u novcu i humanitarnim paketima koji sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.
Ukoliko želite da donirate novčana sredstva možete te učiniti na žiro račun Medzlisa Islamske zajednice Prijepolje sa naznakom za humanitarnu pomoć.

Broj računa na koji možete izvršiti vaše donacije je
Medzlis Islamske zajednice Prijepolje; br. racuna 105-0000002241609-18
Kontakt telefon za vise informacija : +381 64/65 95 346

Related posts