Vijesti Medžlis 

BAJRAMSKA ČESTITKA GLAVNOG IMAMA MEDZLISA PRIJEPOLJE

Share and like ;)

Danas je 1 Ševal 1439. Hidžretske tj. 15 Jun 2018. godine po Isa a.s.  iza nas je mjesec ramazana, mjesec u kojem smo postili u pokornosti Uzvišenom Allahu.  Ibadet posta nas uči da čovjek nije sam,već da postoje ljudi i stvari u njegovom okruženju koje on mora upoznati.

Nakon jednomjesečnog posta najuzvišenijeg ibadeta u islamu,nakon teravija mukabela i noćnih namaza,nakon  mubarek noći Lejletu-l Bedra i Kadra,nakon sto su  nam se duše i srca napunili vjerom dolazi nam Bajram.

Bajrami su svojersna ovozemaljska nagrada za muslimane,za vjernike,jer praktičnim svedočenjem vjere u jednog Boga u toku mjeseca ramazana,kroz ibadet posta ,kao i druge ibadete ,srce i duše vjernika se uzdižu iznad prizemnih i prolaznih materijalnih aspekata stvarnosti.

S obzirom na to da su vjernici svjesni veličine plodova svoje ibadetske žrtve u toku mjeseca ramazana,vjernik se Bajramu raduje prvashodno svojim unutrašnjim,srčanim osvedočenjem,pa tek onda kao odraz te radosti dolazi na red tjelesni užici Bajrama i Allahovi ukrasi koje je On za robove svoje stvorio.

Sa željom da bajramske dane provedete u zdravlju,rahatluku u krugu Vaših najmilih,uz dovu da bolesnim nemoćnim bude u pomoći,svim muslimanima i muslimankama u zemlji i dijaspori od srca želim

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Related posts

Leave a Comment