Vijesti Mešihat 

Muftija Dudić u Kuvajtu o položaju muslimana u Srbiji

Share and like ;)

Pod pokroviteljstvom Unije humanitarnih organizacija, a u organizaciji kuvajtskog Udruženja „Selsebil“, u Kuvajtu se održava konferencija na temu „Muhammed a.s. je moj poslanik“.
Skupu prisustvuju predstavnici 25 država iz cijelog svijeta, a delegaciju Islamske zajednice u Srbiji čine predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić i dekan FIS-a dr. Enver Gicić.
Prvog dana konferencije, 17.10.2018. godine, prisutnima se obratio muftija Dudić govoreći o značaju pravilnog razumijevanja životopisa (sire) Muhammeda a.s. sa akcentom na važnu ulogu muslimana Balkana, posebno Bošnjaka, koji su dio evropskih naroda.
Također, nadahnutim izlaganjem obratio se i dekan dr. Gicić.
Istoga dana, predsjednik Mešihata je dao intervju za kuvajtsku Televiziju „Er-Raaja“ govoreći o položaju i pravima muslimana u Srbiji, kao i intervju za istoimenu novinu, te obišao organizaciju “Ihjau Turas”.
Drugog dana konferencije, u četvrtak 18. oktobra, delegacija Mešihata posjetila je državnu humanitarnu organizaciju „Islah“ gdje su se sastali sa njenim predsjednikom dr. Halidom Mezkurom i njegovim saradnicima. Tom prilikom, muftija Dudić se zahvalio na podršci koju pruža ova organizacija.
Nakon toga, dao je intervju za poznatu kuvajtsku novinu „El Mudžtemea“.
U popodnevnim satima, predsjednik Mešihata sastao se sa direktorom organizacije „Džud“ dr. Abdul Azizom kome je uručio zahvalnicu za doprinos koji ova organizacija daje projektima Mešihata.

Related posts

Leave a Comment