Medžlis 

DISTRIBUCIJA U PRIJEPOLJU ISKLJUČUJE DZAMIJE SA ELEKTRIČNE MREZE

Share and like ;)


U povodu nemilih vijesti koje smo dobili od strane distribucije u Prijepolju zelimo da javnost upoznamo sa stvarnim činjenicama koje se vec duze vremena pokušavaju riješiti.

Danas 29.9.2020. godine smo dobili vijest da je za sutra 30.9.2020. godine dat nalog za isključenje sa električne mereze za dzamije Ratajska i Brodarevo iz razloga sto je nedozvoljenim radnjama u nadleznim ustanovama  u distribuciji došlo do krivotvorenja podataka o pravnom nosiocu i vlasniku spomenutih dzamija (PIB) I Pored svih poslatih dokumenata i razgovora kao i zahtjeva da nam se objasni kako je uopšte moguće da se to desi nismo dobili nikakva objašnjenja niti smo dosli do rješenja.

Ovaj problem postoji od  prosle godine i nadleznim nije u interesu da ga riješe čime smo prinuđeni da vjernike pozovemo na budnost i odbranu naših dzamija. Mi smo redovno izmirivali svoje troškove za utrošenu elektricnu energiju sve dok je to bilo u skladu sa zakonom, onog momenta kada su pokušali da nam otmu kroz papire dzamije mi to više ne radimo. Pozivamo vjernike da sutra dođu u većem broju u spomenute dzamije radi sprejčavanja nezakonitih radnji od strane distribucije.

Dzamija u Ratajskoj nikada u proslosti nije bila u sastavu paravjerske tvorevine tzv. rijaseta islamske zajednice sa sjedistem u Beogradu, a ako Bog da nece biti ni u budućnosti ni na koji način.

Na slici u prilogu se vidi ko je i kada ponovo trazio promjenu stanja i vlasnika.

Predsjednik Medzlisa Prijepolje

Almir ef. Talović

Related posts