Medžlis Vijesti Medžlis 

Reisu-l-ulema uručio priznanja za ostvarene rezultate

Share and like ;)

U srijedu 20.01.2021. godine, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović uručio je zahvalnice imamima džemata i glavnim imamima medžlisa Islamske zajednice u kojima je prikupljeno najviše zekata i sadekatu-l-fitra u 2020. godini, odajući priznanje njihovim džematlijama za povjerenje u Islamsku zajednicu.

Priznanja za najbolji uspjeh u prikupljanju zekata uručuju se imamima sa prostora svih Mešihata koji su u sastavu Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U svom obraćanju imamima Reisu-l-ulema je istakao kako je zekat imovinsko-socijalni temelj islama i ocijenio da svijest naših ljudi u vezi sa zekatom raste, te da su iz godine u godinu rezultati sve bolji. Dodao je da se svijest ne razvija sama od sebe, već da su važan faktor tog razvoja upravo imami.

„Vašim trudom i zalaganjem islam na ovim prostorima postaje stabilniji, snažniji, može pokazati više humanosti, doprinositi kulturnom uzdizanju, socijalnom zbrinjavanju i biti uključen u mnoge pozitivne društvene procese“ – poručio je Reisu-l-ulema.

Prizanje je dobio i imam Medzlisa Prijepolje mr. Alen ef. Duraković za najbolje ostvaren rezultat u prikupljanju zekata na poljoprivredne proizvode sa prostora Mešihata islamske zajednice u Srbiji.

Prizanja su jos dobili glavni imam Medžlisa IZ-e Novi Pazar dr. Enver-ef. Omerović, kao i imami: Idris-ef. Beširović – imam Pašine džamije,  Harun-ef. Demirović – imam džamije u Šutenovcu, hfz. Adnan-ef. Dupljak – imam Nur džamije.

Related posts