Medžlis Vijesti Medžlis 

APEL DJECI I RODITELJIMA!!!

Share and like ;)

Uzimajući u obzir činjenicu da se bliži kraj školske godine i da se priprema izjašnjavanje djece i roditelja u vezi sa odabirom izbornih predmeta pa i vjeronauke, želimo da skrenemo pažnju roditeljima i prosvjetnim radnicima na nekoliko stvari.

Prije svega, niko od nastavnog osoblja ne bi trebao da na bilo koji naČin vrši pritisak na djecu i roditelje prilikom odabira izbornog predmeta.

U osnovnoj školi odabir predmeta vrši i odobrava prije svega rodtelj a ne nastavnik/razredni starješina

Želimo da u pozorimo nastavnike da nije korektno da se djeca “primoravaju” da odaberu neki drugi predmet a ne vjeronauku a u cilju dopune norme.

Svejedočili smo prethodnih godina da je od strane razrednih starješina u nekim osnovnim školama vršeno prisilno upisivanje na drugi izborni predmet (građansko vaspitanje) a sve u cilju dopune norme drugim nastavnicima.

Apelujemo na direktore osnovnih i srednjih škola da dozvole da izjašnjavanje bude propisno i transparetno i da svi imamo jednake šanse za rad a u cilju formiranja lijepo vaspitanih i odgovornih učenika i budućih generacija.

UKOLIKO IMATE PRIMJEDBE NA RAD PROSVJETNIH RADNIKA I POSTUPAK ODABIRA IZBORNOG PREDMETA ISLAMSKA VJERONAUKA MOLIMO VAS DA NAS OBAVJESTITE PUTEM E MAILA

medzlisprijepolje93@gmail.com

KAKO BI NA VRIJEME PODUZELI ADEKVATNE POSTUPKE A U CILJU OTKLANJANJA MOGUĆIH NEPRAVILNOSTI.

NEKA VJERONAUKA BUDE IZBOR VAS I VAŠEG DJETETA!

Related posts