Medžlis Vijesti Medžlis 

PRIZNANJE MEDZLISU PRIJEPOLJE I GLAVNOM IMAMU AREFU DURAKOVIĆU

Share and like ;)

Već nekoliko godina rijaset islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Ured za Zekat odaju priznanja za najuspješnije imame, dzemate i medzlise na polju prikupljanja zakata u fond Bejtu-l- mala. Tako je i ove godine 27.1.2022. godine u amfiteatru Gazi Husrev begove biblioteke pod pokrivetljstvom reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića upriličen je prijem za najuspješnije predstvanike medzlisa i dzemata sa teritorije cjele islamske zajednice.

Medzlis Prijepolje je i ove godine baš kao i prethodne dobio priznanje za prikupljanje zekata na poljoprivredne proizvode u protekloj 2021. godini. Medzlis Prijepolje je na prostoru Sandzaka prikupio najveću količinu zekata na poljoprivredne proizvode.Priznanje je glavnom imamu Medzlisa Prijepolje Arefu ef. Durakoviću uručio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Pored svih nepovoljnih uslova u protekloj godini, uspjeli smo da za potrebe zajednice prikupimo zekat na poljoprivredne proizvode koji je usmjeren za potrebe rada Vakufske kuhinje u Prijepolju koja je centralna kuhinja za Priboj, Prijepolje, i Novu Varoš. Naši rezultati su dokaz da vjernici imaju povjerenja u Islamsku zajednicu i hoće da pomognu razvojne projekte koji su od opšte koristi. Prizjanje je znak da se naš rad prati i da se odgovorni nagrađuju.

Neka nam je svima mubarek ovo prizanje i ostvaren rezultat.

Related posts