Medžlis 

Predsjednik Mešihata posjetio Medžlis Prijepolje

Share and like ;)

Dana 30.04.2021. godine predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delegacijom boravio je u radnoj posjeti Medžlisu IZ-e Prijepolje gdje je organiziran sastanak sa imamima kojem je prisustvovao i narodni poslanik Samir Tandir.

Prijepoljski glavni imam Aref ef. Duraković upoznao je goste sa aktivnostima Medžlisa s posebnim osvrtom na poteškoće u vezi povraćaja oduzete vakufske imovine te zatražio od predsjednika Mešihata da im se pomogne u rješavanju ovog problema.

Muftija Dudić je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog funkcioniranja Medžlisa te zamolio narodnog poslanika Tandira da se i on zauzme kako bi ova nepravda prema Islamskoj zajednici bila ispravljena.

Također, predsjednik Mešihata je sa domaćinima obišao seoski džemat Hrte u kome se gradi džamija, gdje su se sastali sa džematlijama.

Nakon zajedničkog iftara sa imamima, kome su prisustvovali i imami Brodareva, Priboja i Nove Varoši, članovi delegacije posjetili su na teravijama džemate u pomenutim medžlisima gdje su održali vazi nasihate.

Delegaciju Mešihata predvođenu muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem činili su hfz. Abdurrahman ef. Kujević, dr. Rešad ef. Plojović, hfz. Irfan ef. Malić, hfz. dr. Almir ef. Pramenković, mr. Muhedin ef. Latifović, mr. Harun ef. Eminagić i Ismet ef. Bihorac.

Related posts