Vijesti 

Reisu-l-ulema: U Srbiji primitivizam postao dio državnog sistema, što zabrinjava

Share and like ;)

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović osudio je seriju incidenata, prijetnji i provokacija koji se u prvim danima 2022. godine dešavaju u Priboju.

Posebno je tužna činjenica da se sve dešava u vrijeme kršćanskog praznika Božića, koji bi trebao biti vrijeme međusobnog zbližavanja i upoznavanja, rekao je reisu-l-ulema za radiosarajevo.ba.

– Vjera sa primitivcima nema nikakvu poveznicu. Kršćanstvo je vjera koja propovijeda ljubav i dobre odnose među ljudima. U mnoge praznike se uvukao primitivni paganski običaj koji se ogleda u mržnji i neprijateljstvu prema drugima – rekao je reisu-l-ulema.

Dodao je da “nikada ne treba poistovjetiti kršćane sa primitivnom manjinom, kojih uvijek ima”.

– Nadam se da će ta tiha većina dići glas protiv primitivnih poriva pojedinaca. Nažalost, u Srbiji je taj primitivizam postao dio državnog sistema, to je ono što zabrinjava – zaključio je reisu-l-ulema Kavazović.

Podsjećamo, nakon što je 2. januara objavljeno da su se pribojski policajci veselili uz fašističke i genocidne pjesme u Priboju, na jednoj zgradi u Priboju osvanuo je grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, a zatim pojavio se i snimak na kojem se također vide fašistički izlivi i genocidne poruke, nastale u toku noći 6. na 7. januar.

(Preporod.info)

Related posts