Vijesti Medžlis 

Predsjednik Mešihata na iftaru u Prijepolju

Share and like ;)

Dana 11.04.2022. godine, na zajedničkom iftaru koji je organizirao Medžlis IZ-e Prijepolje, gosti su bili delegacija Mešihata Islanske zajednice predvođena predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef Dudićem koju su činili: muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović, predsjednik Sabora dr. Enver Gicić, muftija novosadaki hfz. Nedžad ef. Hasanović, direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović, pribojski glavni imam Harun ef. Eminagić i tutinski glavni imam Vahjudin ef. Ćosović.
U delegaciji poseban gost bio je i Aljo ef. Cikotić u svojstvu izaslanika Rijaseta IZ-e BIH koji ovih dana boravi u posjeti Mešihatu.
Na početku se prisutnima obratio glavni imam Medžlisa Prijepolje Aref ef. Duraković koji se muftiji Dudiću zahvalio na posjeti i pažnji koju posvećuje Prijepoljskom medžlisu.
U svom obraćanju prisutnima, koje su činili članovi Skupštine Medžlisa i predsjednici džematskih odbora, muftija Dudić je iskazao zadovoljstvo što se nalazi u prilici da boravi među muslimanima Limske doline i što se osjeća dostojanstvo i snaga Islamske zajednice koju čine njeni imami i džematlije
Predsjednik Mešihata je ukazao na odgovornost prema emanetu vjere i zajednice u ostvarenju njenih ciljeva i misije, da se čovjek trudi da radi dobro i da otklanja loše.
Na kraju, dovu je proučio Aljo ef. Cikotić koji je posjetio džemat Velika Župa.
Dr. Enver Gicić je obišao džemat Centar (Mahmut-begovu džamiju), hfz. Nedžad ef. Hasanović džemat Šarampov, Harun ef. Eminagić i Vahjudin ef. Ćosović džemat Vakuf, dok su dr. Rešad ef. Plojović i Mirsad ef. Bećirović posjetili Medžlis IZ-e Brodarevo.

Related posts