Medžlis 

PRIJEPOLJE DOBILO HAFIZA

Share and like ;)

Škola Kur'ana Časnog u Novom Pazaru iznjedrila je još jednog hafiza Kur'ana. Amar Kapidžić je prvi hafiz Kur'ana iz Prijepolja a 27. hafiz koji je svoj hifz okončao pred komisijom Mešihata Islamske zajednice.

Njegov muhafiz hfz. Faris Dautović je istakao da je ovo još jedan korak ka ostvarenju cilja, a cilj im je da svako mjesto u Sandžaku ima bar jednog hafiza.

Amar Kapidzic je nakon zavrsene osnovne skole u Prijepolju upisao srednju medresu Gazi Isa beg u Novom Pazaru koju uspjesno zavrsava sa najboljim uspjehom nakon čega upisuje Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.

O svom putu i odluci da postane hafiz Amar kaze:

Sam muhafiz, sama Škola Kur'ana, ljudi koji se upoznaju u Školi Kur'ana imaju svoju ulogu. Ja sam tokom 2-3 godine boravka u Školi Kur'ana i aktivnog učenja kod mog muhafiza, prije mene je već 4-5 hafiza završilo i to mi je bilo jedan dodatni vid motivacije. Svakako muhafiz koji je prošao to preslušavanje najbolje razumije taj proces i svakako daje motivaciju tom procesu. Dosta nekih faktora kroz institucije, kroz ljude, kroz drugove koji se upoznaju, profesori i mnoge druge stvari pomažu čovjeku da ustraje u tom putu i da ostvari taj svoj hifz.“

Njegov muhafiz hfz. Faris Dautović je istakao da je ovo još jedan korak ka ostvarenju cilja, a cilj im je da svako mjesto u Sandžaku ima bar jednog hafiza.

„Hafiz Amar Kapidžić je bio jako vrijedan u periodu učenja Kur'ana napamet. On je uz to i student Islamskog fakulteta i mujezin je u Melajskoj džamiji i uz sve te obaveze uspijevao je da postigne ove rezultate, trudi se maksimalno i njegov hifz je zaista na zavidnom nivou. Molim Allaha da nakon povratka u njegovo rodno mjesto nastavi širiti Allahov govor i Allahovo svjetlo na zemlji i to nam je prije svega i cilj da u svakom mjestu u Sandžaku imamo jednog hafiza koji će širiti Allahov govor i koji će ljude podučavati Allahovom govoru, širiti Allahovo svjetlo na zemlji i pozivati ljude da se vrate Allahovoj vjeri.“

Amarov Uspjeh je veliki i uznačajnoj mjeri će njegovo znanje pomoći rad Medzlisa Prijepolje.

Related posts