Medžlis Vijesti Medžlis 

Predsjednik Mešihata prisustvovao Skupštini Medžlisa IZ-e Prijepolje

Share and like ;)

U subotu 21.01.2023. godine održana je Skupština Medžlisa IZ-e Prijepolje kojoj je prisustvovala delegacija Mešihata predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.

Predsjednik Prijepoljskog medžlisa Admir ef. Gojak i glavni imam Aref ef. Duraković upoznali su prisutnu delegaciju Mešihata i članove Medžlisa sa projektima koji se realizuju na prostoru ovog Medžlisa, te aktivnostima na vjersko-prosvjetnom polju, kao i aktuelnim stanjem u džematima na ovom prostoru.

Predsjednik Mešihata se obratio prisutnima zahvalivši im na trudu kojeg Medžlis i ulema Prijepolja ulažu u cilju unapređenja uslova vjerskog života, standarda i kvaliteta rada na terenu, čiji najbolji pokazatelj su aktivnosti na terenu.

Naglasio je da su Mešihat i on lično uvijek na raspolaganju i podrška Medžlisu u svim korisnim aktivnostima koje se pokreću i realiziraju, bilo da je riječ o obnovi i izgradnji novih džamija, ili projektima na vjerskom i obrazovnom nivou.

Prisutni članovi Skupštine Medžlisa imali su priliku inicirati i diskutovati o različitim temama, čiji je cilj unapređenje rada Medžlisa i održavanje stabilnosti Medžlisa i Islamke zajednice na ovom prostoru.
Prisutne je na kraju poselamio zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad ef. Plojović, koji je odao priznanje rukovodstvu i članovima Skupštine Medžlisa na trudu kojeg ulažu u cilju očuvanja jedinstva Islamske zajednice i unapređenju vjersko-prosvjetnih aktivnosti.

Related posts