Vijesti Medžlis 

Muftija Dudić uručio hafiznamu Ammaru Kapidžiću iz Prijepolja

Share and like ;)

Poseban dan osvanuo je u Prijepolju. U mubarek džumanskom danu, 27.01.2023. godine, Prijepolje je dobilo svog prvog hafiza. Hafiz Ammar Kapidžić pred Komisijom za hifz proučio je posljednje sure iz Časnog Kur’ana i ispraćen tekbirima stekao zvanje hafiza Kur’ana. Kur’an je učio i preslišavao pred muhafizom hfz. Farisom Dautovićem. Radosna lica džematlija u prepunoj centralnoj Mahmut-begovoj džamiji svjedokom su koliko se dugo čekao ovaj dan.

Direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan-ef. Malić istakao je da je velika počast biti sudionik današnjeg dana.

Glavni imam Prijepoljskog medžlisa Aref-ef. Duraković poručio je da je ovo veliki dan za Limsku dolinu. Hafiz Ammar ponos je cijele čaršije.

U ime Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini govorio je dr. Enes ef. Svraka o važnosti Kur’ana. Ammarovi roditelji, dodao je, danas su najponosniji ljudi.

Hafiznamu uz posebne hedije od Rijaseta, Medžlisa i Fondacije za hifz Časnog Kur'ana, čiji je direktor dr Džemal Muslih, hafizu Ammaru Kapidžiću uručio je predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić. Onima koji mrze Allahov govor i pale Kur’an, ističe muftija Dudić, ovo je odgovor. Allahova riječ zauvijek će biti gornja i uzvišena.

“Evo privilegije i počasti za ovaj grad, za ovaj narod. Od danas imate i čuvara Kur’ana. I naša zajednica je bogatija. Neki drugi pale Kur’an iz mržnje prema Allahovom govoru. Oni žele da ugase Allahovo svjetlo svojim ustima, a Allah će učiniti postojanim, upotpuniti i učvrstiti Kur’an, pa makar to i ne bilo po volji nevjernicima. Naš odgovor onima što mrze i pale Kur'an je ovo, a oni koji mrze izgorjet će u svojoj zlobi. Mi nikada nismo mrzili tuđe knjige, niti drugačije od nas. Nikada to nećemo ni činiti. Mi pripadamo narodu koji se raduje uspjehu svakog drugog. I evo, ovo je naš odgovor. Ovako se mi ophodimo prema Božijoj knjizi. Dragi Ammare, čast mi je da ti uručim hafiznamu, uz emanet da živiš po Kur’anu i širiš njegovo svjetlo”, kazao je predsjednik Mešihata.
Hafisku dovu proučio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman-ef. Kujević, nakon čega je uslijedilo mubareklisanje mladom hafizu Ammaru Kapidžiću.

Džumansku hutbu održao je zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad-ef. Plojović i tom prilikom govorio o važnosti Kur’ana, te koliko se i kako trebamo družiti sa njim.

Related posts