Medžlis 

POZIVAMO VAS

Share and like ;)

MEŠIHAT ISLAMSKE ZAJEDNICE U SRBIJI

MUFTIJSTVO SANDŽAČKO

MEDŽLIS PRIJEPOLJE

POZIV NA SUOSJEĆANJE SA PALESTINSKIM NARODOM

Poštovani vjernici, predstojeći dani poznati su poproslavljaju uz muziku, pjesmu, igru, vatromet, radost i veselje. Napominjemo sve one koji sebe smatraju vjernicima da nova godina nije naš praznik, ne spada u našu tradiciju i vjerski je zabranjena. Vjernicik je onaj koji voli i veliča Uzvišenog Allaha a kloni se šejtanskih zamki.

Za ostavljenje ovog slavlja ove godine imamo još jedan razlog a to je nesagledivo stradanje naše braće u Palestini. Imajmo na umu riječi Uzvišeni Allaha koji kaže: „Zaista su vjernici braća“, i riječi AllahovogPoslanika sallallahu alejhi ve sellem koji nas podsjeća: „Vjernici su kao jedno tijelo. Ako jedan dio tijela boluje i drugi dijelovi mu se pridružuju u bolu prolazeći kroz nesanicu i groznicu“.

Stoga, apelujemo da se otkažu sve novogodišnje proslave. Pa zar je moguće da mi kao Muslimani igramo i pjevamo dok u istom trenutku u svetoj zelji majke i očevi sakupljaju dijelove tijela svoje djece i svojih najmilijih, zar je moguće da se naša pjesma ori cijelim gradom dok plač majki ubijene Palestinske djece odliježe cijelom planetom.

Budimo odlučni, ne brukajmo naše pretke, smognimo snage, bacimo i zgazimo običaje koji nisu Bošnjački i koji su islamom zabranjeni, a posebno sada kada se proljeva nevina muslimanska krv.

Razmislimo, i ne zaboravimo da se bol, vapaj i plač Palestinskih majki i djece sutra može dogoditi nama, našim majkama i našoj djeci.

21.12.2023. godine

Related posts