Vijesti Rijaset BiH 

Reisu-l-ulema uputio pismo podrške predsjedniku Diyaneta dr. Mehmetu Görmezu

Share and like ;)

Sarajevo, 16. juli 2016. (MINA) – Povodom pokušaja vojnog puča koji se protekle noći zbio u Republici Turskoj, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo podrške predsjedniku Diyaneta R Turske dr. Mehmetu Görmezu. U pismu reisu-l-uleme Kavazovića se navodi:

– Protekla noć je bila noć velikih iskušenja i strepnji. Sa zebnjom u srcu i iskrenim dovama upućenim Svevišnjem Gospodaru da pomogne našu braću, pratili smo dešavanja u našoj prijateljskoj državi Turskoj.

Uvaženi Prijatelju,

Izražavam Ti poštovanje i divljenje za izuzetnu hrabrost i odlučnost koju si pokazao u ovom teškom trenutku. Tebi, Tvojim saradnicima, svim muftijama i imamima, kao i vjernicima izražavam duboko poštovanje za hrabrost i odlučnost u očuvanju demokratskih institucija koje ste strpljivo gradili svih ovih godina, a koje su brutalno napadnute na podmukao način.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, imami, muftje i muderrisi, kao i vjernici-pripadnici Islamske zajednice, izražavaju podršku prijateljskom narodu, Predsjedniku i Vladi Republike Turske u nastojanju da očuvaju demokratske tekovine i slobodu koju je izborio slobodarski turski narod.

Vjerujemo da su oči i srca cijelog muslimanskog svijeta sinoć bile uz vas. Vi ste sinoć branili slobodu i nezavisnost ne samo turskog naroda, već slobodu i nadu cijelog muslimanskog ummeta.

Molimo Allaha dž. Š. da vas pomogne da iz ovog iskušenja izađete još jači i snažniji i krenete dalje u jačanje institucija države Turske i Diyaneta.

Uz dove Gospodaru svjetova da Vam podari svako dobro i da Vas osnaži šaljem Vam iskrene selame i izraze poštovanja, stoji na kraju pisma reisu-l-uleme Kavazovića.

Related posts

Leave a Comment