Vijesti 

Dan Arefata 11. septembra

Share and like ;)

Medina, 02. septembar 2016. (MINA) – Prema riječima rukovodioca Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Nezima Halilovića Muderrisa, prvi dan mjeseca zul-hidždžeta nastupa sutra, 03. septembra, tako da će Dan Arefata ove godine biti 11. septembra, kao i po takvima Rijaseta Islamske zajednice.

„Sinoć je potvrđeno da je danas posljednji dan mjeseca zul-kadeta, što znači da u subotu nastupa mjesec zul-hidždže, tako da će Bajram biti isto kao što je to i po takvimu Rijaseta Islamske zajednice“, kazao je Halilović u jutrošnjoj izjavi.

Zdravstveno stanje naših hadžija je zadovoljavajuće, u skladu sa očekivanjima i bez komplikacija. Prema riječima medicinskog osoblja, pojedine hadžije se uglavnom nose sa sitnim prehladama grla koje su uzrokovane promjenom klimatske sredine.

Inače, naše hadžije vrijeme koriste za individualne posjete i ibadete te neizostavnu kupovinu, a danas će džumu-namaz klanjati u Poslanikovoj a.s. džamiji. Na taj način polahko se pripremaju za polazak u Mekku početkom naredne sedmice i posjetu nasvetijem mjestu za muslimane cijelog svijeta.

Related posts

Leave a Comment