Vijesti Medžlis 

SRAMNI POSTUPCI – KATANAC NA VRATIMA VELIKE DŽAMIJE U PRIJEPOLJU

Share and like ;)

Već prvog dana, nakon što je i zvanično objavljena odluka džematskog odbora Mahmut-begove džamije u Prijepolju, na čelu sa njenim imamom o vraćanju u okrilje jedinstvene Islamske zajednice, došlo je do opstrukcija u funkcionisanju džemata.

Paravjerska tvorevina na čelu sa Seadom Nasufovićem je imenovala srednjoškolca Hamzu Rovčanina za novog imama, koji je sasvojim pristalicama  pokušao preuzeti džamiju za vrijeme podne namaza. Nakon što je džemat stao uz dosadašnjeg imama Elmedin ef. Bećirovića, ekipa paravjerske tvorevine se povukla.

Kada se džemat okupio da klanja ikindiju namaz, zatekli su katanac na vratima džamije i pokušaj sprječavanja aktivista paravjerske tvorevine da se u džamiji obavlja namaz. Uprkos dogovoru da se dzamija ne smije zaključavati spomenuti su odmah nakon podne namaza krijući se od javnosti zaključaLi dzamiju i stavili katanac. Nakon što je policija izvršila uviđaj, džematlije su otvorile vrata i obavile jaciju namaz.

Kako nezvanično saznajemo, džematlije su se organizirale da spriječe bilo kakav dalji pokušaj otimanja Mahmut begove džamije, koja je ionako vlasništvo Islamske zajednice u Srbiji, koja se dobrovoljno vratila u sistem Islamske zajednice, nakon 11 godina otuđenja.

 

 

Related posts

Leave a Comment