Vijesti Medžlis 

UGRADI SVOJ IMETAK U TRAJNO DOBRO-UČESTVUJ U IZGRADNJI DZAMIJE

Share and like ;)

Mjesec novembar 2020. godine ili rabiu-l-ahir 1442. hidzretske godine je mjesec izgradnje i uređenja dzamja na području Medzlisa Prijepolje.

U ponedeljak, 16.11.2020. ili 1. rabiu-l-ahira 1442. hidzretske godine naliveni su temelji za dzamiju u mjestu Hrta. Prije nešto više od godinu dana porodica Bašović je uvakufila svoju zemlju za izgradnju džamije a već ove godine započeti su radovi na izgradnji dzamije.

Allah dz.š. je rekao u Kur'anu
“Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u Onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se, na Pravom putu (Et-tevbe 18)”

Druga akcija koja je pokrenuta jeste ugradnja termo fasade na dzamiji u dzematu Ratajska koja je započeta 19. novembra i koja se realizuje shodno vremenskim prilikama.

Za sve vas koji želite da ugradite svoj imetak u aktulene projekte i time sebi obezbedite trajnu sadaku koja će trajati dok traju ove Allahove kuće, ovo je idealna prilika.

Za više informacija u vezi sa izgradnjom dzamije u naselju Hrta možete se javiti Metku Bašoviću, Kadriji Bašoviću,Salču Bašoviću, Samiru Bašoviću.

Za informacije u vezi sa učešćem u projektu izrade termo fasade na dzamiji u dzematu Ratajska mozete se obratiti imamu Talović Almiru.

Vaše je samo ono što udjelite!


Related posts