Vijesti Medžlis 

JASIN I DOVA ZA NEVINO NASTRADALE CIVILE

Share and like ;)

U nedelju 27. februara navršava se 29 godina od stravičnog zločina, otmice dvadeset civila iz putničkog voza Beograd-Bar u stanici Štrpci. Tada su paravojne jedinice vojske Republike Srpske Osvetnici pod komandom Milana Lukića zasutavili brzi voz i iz njega nakon legitimisanja izveli 20 putnika, 18 bošnjaka, jednog hrvata i jedno lice tamne puti.

Od tada do danas pravda za žrtve i njihove porodice nije zadovoljena a kazna za nalogodavce i počinioce i dalje nije izvršena. već više od deceniju Islamsa zajednica organizuje komemoraciju i mimohod šutne u znak protesta prema nepravdi koja se ne otklanja.

Ove godine kao i prošle uslijed aktulene situacije i preporuke da se ne održavaju masivna okupljanja, Medzlis Prijepolje u saradnji sa Mešihatom islamske zajednice u Srbiji organizuje učenje jasina i dove za žrtve Štrpaca.

Pozivaju se svi vjernici da u nedelju 27. februara prisustvuju učenju jasina i dove za nevino nastradale sa podne namaza (12:30) u Ibrahim pašinoj dzamiji u Šarampovu. Prisutnima će se obratiti muftija Islamske zajednice dr Mevlud ef. Dudić koji će predvoditi delegaciju Mešihata.

Related posts