Vijesti Medžlis 

Bajramska čestitka glavnog imama Medzlisa Prijepolje Arefa ef. Durakovića

Share and like ;)

Sa današnjim zalaskom sunca nastupa 1. Ševal  1444 hidžretske godine,a sutra 21.04 2023. god po miladu  je prvi dan ramazanskog bajrama.

Samo Uzvišenom Gospodaru je poznata vrijednost posta i ramazana, a mi se nadamo najboljoj nagradi koju nam je On uzvišeni obećao.

Ispratili smo mjesec ramazan i njegove lijepe dane i mirisne noći, ispratili smo mjesec Kur ana, takvaluka, sabura, truda, rahmeta i magfireta i oslobođenja od džehenemske vatre. Ramazan je najbolji kućni ljekar koji nam je bio u gostima, u našim kućama. Liječio nam je dušu postom, budio nam dušu sehurom, obradovao dušu iftarom, osvežio dušu teravijom,omekšao nam dušu zekatom, očistio nam dušu od mržnje i zavisti pohlepe i oholosti.

Mjesec ramazan je bio prilika da duhovno porastemo, da ojačamo prijateljske džematske i međuljudske odnose.

Zato čuvajmo ono što smo stekli i zaradili u ramazanu i nemojmo dozvoliti da nas šejtan prevari i zavara odvajajući nas od namaza, džemata i  vjere.

Svim muslimanima, Bošnjacima u zemlji i dijaspori  Bajram Šerif Mubarek Olsun da u zdravlju,veselju i Božijem rizaluku provedu bajramske dane zajedno sa svojim najmilijim.

Related posts