Vijesti Medžlis 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Share and like ;)

Mešihat islamske zajednice u Srbiji

Muftijstvo sandžačko

Medžlis islamske zajednice Prijepolje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom nemilih događaja i neprimjernog ponašanja prilikom proslavljanja pravoslavnog Božića, kada se od strane grupe mladića iz Prijepolja pjevalo “Božić je, božić je pucaj u dzamije” Medžlis Islamske Zajednice Prijepolje najoštrije osudjuje ovakvo ponašanje grupe mladića i poziva nadležne policijske i sudske organe da reaguju.  

Božic je pre svega vjerski i porodicni praznik i to je prilika za porodično okupljanje, duhovni preporod, ali isto tako i posebna prilika da se pojačaju ljubav i osjećaj razumjevanja za drugog i drugačijeg.

Ovakvi ispadi i ponašanja pojedinaca su neprihvatljivi i ne idu u prilog međusobnom uvažavanju, toleranciji i izgradnji bolje budućnosti pripadnika bošnjačkog i srpskog naroda.

Ovaj incident odražava ozbiljnost izazova sa kojima se suočavamo u izgradnji  boljeg života za buduće generacije.

Medžlis islamske zajednice Prijepolje poziva sve nadležne institucije da shodno svojim ingerencijama preduzmu potrebne radnje kako bi se počinioci ovih neprimjerenih radnji adekvatno i najstrožije kaznili čime bi se poslala poruka javnosti da se mržnja bilo koje vrste neće i ne može tolerisati u javnom životu.  

Želimo vjerovati nadležnim ustanovama da će poduzeti sve radnje za očuvanje sigurnosti vjerskih objekata ali i muslimana, koje pozivamo na suzdržanost i smirenost.

U Prijepolju , 08.01.2024. godine          Informativna služba Medžlisa

   

Related posts