Vijesti Medžlis 

IKRAR DOVA  U MEDZLISU PRIJEPOLJE

Share and like ;)

Dana 31.05.2024.god. u Mahmut Begovoj džamiji u Prijepolju posle džume namaza proučena je Ikrar dova za budućeg hadžiju iz ovog grada Sulejmana Sadikovića.

Ikrar dovu prouĉio je direktor Škole Kur ana Časnog hfz Irfan ef. Malić.

” Danas se okupljamo s posebnim povodom ispraćajući na putovanje  budućeg hadžiju, koje je mnogo više od fizičkog, putovanje koje simbolizira posvećenost,žrtvu i ljubav prema Allahu.”

  Tokom hutbe hafiz Malić je zaželio hairli i lahak put, ispravno obavljanje hadžijskih propisa i da nam se vrati kući čist od grijeha kao na dan kad ga je majka rodila.

Hafiz Malić je u daljem obraćanju podsjetio na vrijednost i simboliku hadžskih propisa, ali i naglasio važnost i vrijednost prvih deset dana mjeseca Zul hidžeta koji su pred nama, kao šansa i prilika za one koji nisu na svetim mjestima da ih iskoriste na najbolji način, kako bi putem ibadeta i dobrih djela stekli Allahovu milost i magfiret.

Nakon proučene dove uslijedilo je mubareklisanje budućem hadžiji sa željom da mu dragi Allah ukabuli i  olakša put,opskrbi  ga saburom i  podari zdravlja i snage da izvrši hadžske propise.

Related posts