Vijesti Medžlis 

RAMAZAN MUBAREK OLSUN

Share and like ;)

Medzlis islamske zajednice Prijepolje u povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana svim muslimanima želi mubarek nastupajuće dane posta i Allahove milosti.

Braćo muslimani,  vodimo računa o svom postu, namazu, o pravu siromaha i stalnom sjećanju na Allaha i Njegove blagodati koje nam je dao. Nemoj da zaboravimo da smo putnici koji sa ove zemlje i ovog puta nose i uzimaju ono što žele i sa čim će vječno boraviti na budućem svijetu. Neka naš izbor bude iskrena vjera u Svemogućeg Allaha dž.š.  i ispravno djelo za koje će nam uslijediti nagrada.

Braćo vjernici, nemoj da zaboravimo pravo siromaha u našem imetku, udjelimo od onoga što nam je dato u naše vlasništvo kao znak naše zahvalnosti i ljubavi prema Allahu d.š.

Sjećajmo se našeg Poslanika Muhammeda a.s u našim riječima, našim djelima, donosimo salavat na njega nadajući se njegovom zalaganju za nas kod Uzvišenog Allaha dž.š.

Čuvajte svoj post od ružnog govora, svoje oči od lošeg pogleda, svoje ruke od lošeg rada, svoj razum od loših misli, čuvajte se pa će nas i Allah dž.š. čuvati.

U ime Medzlisa Prijepolja i svoje lično ime, želim vam Mubarek mjesec Ramazan i nastpajuće dane posta, da nam  Allah da svako dobro i oprosti nam grijehe.

U Prijepolju                                                                                             Glavni imam

05/06/2016.                                                                                      Aref ef. Duraković

Related posts

Leave a Comment