Vijesti Medžlis 

Upriličeno predramazansko Veče Kur'ana u Prijepolju

Share and like ;)

 U četvrtak, 07.03.2024. godine, u džematu Centar u Mahmud-begovoj džamiji priređeno je veče Kur'ana “U susret Ramazanu” u organizaciji Medžlisa IZ-e Prijepolje pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice.
Učešće u programu uzelo je pet učača Kur'ana koji su svojim lijepim glasovima oplemenili srca prisutnih vjernika koji su došli iz Prijepolja i okoline, kao i iz susjednih gradova.
Učešće u programu uzeli su kurra hfz. Sabahudin ef. Jerebičanin, hfz. Amar ef. Kapidžić, hfz. Ammar ef. Nuhambašić, Ensar ef. Latifović i Kemal ef. Jusufović. U programu su učestvovali izvođenjem ilahija i kasida Muhamed Fijuljanin i Elmedin i Ensar Bećirović.
Nakon obraćanja glavnog imama Aref ef. Durakovića koji se zahvalio Mešihatu na podršci u realizaciji ove večeri i istakao “da je ovo posebna, mubarek noć, noć duhovne radosti i da je ona najbolja hedija, dar koji se mogao dobiti pred početak ovogodišnjeg Ramazana”, prisutnim vjernicima obratio se glavni muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji je u svom izlaganju istakao važnost druženja s Kur'anom tokom mjeseca Ramazana, kao i neophodnost da Ramazan provedemo u pokornosti Uzvišenom Gospodaru. Na kraju svog izlaganja predsjednik Mešihata je mubareklisao nastupajuće dane mubarek mjeseca uz dovu Allahu dž.š. da ih provedemo u zdravlju i pokornosti Njemu Uzvišenom.
Na kraju, dovu je proučio dr. Enver Omerović, dekan Fakulteta za islamske studije.

Related posts